Reisinformatie


Eigen vervoer

Lauwersoog-haven ligt in de kop van Groningen tegen de Friese grens aan, aan de autoweg N361.
Rijdt u via Leeuwarden. Dan volgt u de route Dokkum/Lauwersoog.
Rijdt u via Groningen, dan gaat u vanaf de richting Winsum naar Lauwersoog.
U mag uw auto, motor of brommer niet meenemen naar Schiermonnikoog. Alleen in bijzondere gevallen kunt u bij de gemeente Schiermonnikoog een ontheffing aanvragen (tel.; 0519-535050). Doe dit enkele weken voor uw geplande verblijf.
Bij de haven zijn twee ruime parkeerterreinen. Reken op wat extra tijd voor het parkeren en het kopen van een bootkaartje.


Openbaar vervoer
Lauwersoog is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Met de trein kunt u tot Groningen of Leeuwarden reizen. Vanuit Groningen neemt u lijn 163 en vanaf Leeuwarden lijn 150 naar Lauwersoog. Beide vertrekken vanaf het busstation maar er is door de veranderde boottijden niet altijd een aansluiting op de vertrektijden van de boot. Meer informatie met betrekking tot het openbaar vervoer vindt u op de website www.9292ov.nl


Veerboot
Wagenborg Passagiersdiensten onderhouden de veerdienst tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Gemiddeld is er vijf maal per dag een overtocht. In het hoogseizoen en op drukke(feest)dagen varen er extra boten. Deze extra afvaarten worden vermeld op de website van Wagenborg (www.wpd.nl ) en op NOS teletekst pagina 723. Voor vragen kunt u bellen met Wagenborg Passagiersdiensten op tel. 0900-9238. Uw bagage kunt u bij de boot in de daarvoor bestemde bagagekarretjes zetten. Deze rijden op het eiland als eerste van de boot.


Vervoer op het eiland
De boot komt aan op de veerdam van Schiermonnikoog . De veerdam ligt 3 km van het dorp Schiermonnikoog. Bij aankomst staan bussen en taxi's klaar voor verder vervoer. U kunt van te voren een taxi bespreken: Taxi Drent tel. 0519-531400 & Taxi Us Eilan tel. 0519-531010. Uitstapplaats bus is zowel voor Samar als Op é Dûn drogisterij Kolstein aan de Langestreek.


Adres Samar
Langestreek om de Noord 20, 9166 NX Schiermonnikoog


Adres Op é Dûn
Noorderstreek 18, 9166 NR Schiermonnikoog